pondelok 2. novembra 2015

Cestujeme k pointe, alebo purpurová.



Klasická inspirejšn fotka, čo dodať. Ale nie, je za tým niečo hlbšie.
A bude mi to pravdepodobne dlhšie trvať, no pointa ( musím opísať veľmi komplikovane a budeme kopať hlbšie ako sedem trpaslíkov) je úplne jednoduchá.

V priebehu posledného mesiaca som sa presťahovala (a asi sa stále sťahujem, pretože môj kufor ide vždy domov prázdny, a do nového hniezda ide vždy s oceľovými kolieskami). Keď som sa sťahovala, mala som predstavu jasnú o tom, aké farby budú utvárať môj životný priestor. Čierna, biela, sem-tam nejaká farba, ale nič výrazné, skôr útulný "domov".
Ako prvé (nečakané!), som privliekla obrovský kufor - fialový, v ňom obrovskú deku - fialovú, toť vše, čo tvorilo moje zariadenie. Postupne som dovliekla otrasnú modrú deku, biely štender a vec sa začala vymykať tumblerovej predstave.
Postupne sme našli na ulici palety. Paráda, moju izbu teraz tvorila jedna fialová deka, jedna modrá deka, biely štender a koberce od babky. Posteľ nemám, mám iba veľký matrac (s otrasnou modrou dekou). Fialová deka, vďaka malému rozmeru a väčšiemu rozmeru matraca putovala na paletu. V (ne)závere ma čakala krásne zariadená izba, palety (aký geniálny nápad že?ale na nešťastie úsporný a celkom príjemný), štender, koberce...proste oničom a moja predstava sa úplne rozplynula.
Á, zabudla som na otrasný červený záves.
Záves, som našťastie už ušila nový, neutrálny šedo-biely pásik.
Postupne sa to ale začalo meniť. Našli sme svietnik, ktorý geniálne slúži ako odkladač na klobúky, dominuje na ňom purpurový. Postupne na paletu s fialovou dekou pribudli tyrkysové vankúše a na paletový stolík fialový podnos a purpurová sviečka. Ako správny čerstvý študent šetrím na čom sa dá, a v konečnom dôsledku nič nemám, tak som v práci vychytala dva ružové štendre a biely putoval do vedľajšej izby. Rovnako som z práce vychytala aj biely stôl a moje knihy, laky, rámik a blbosti našli svoje miesto, ako aj ružová váza. Matrac sa zbavil otrasnej modrej deky a mamina mi z lásky podarovala ružové obliečky a purpurovú deku.
V mojej izbe sa začalo črtať niečo, čo som nečakala no som v konečnom dôsledku rada, pretože...a teraz prichádza pointa!!! Fialová, ružová, purpurová a tieto dievčenské farbičky mám rada, no v izbe som ich nikdy nechcela, predsa len pôsobia strašne sweet a teen a...ja neviem.
No v konečnom dôsledku a v malých dávkach sú fakt super.

Konečný dokonalý celok utvára tento dokonalý kašmírový sveter zo sekáča, pretože čiernej, šedej som už presýtená a takýto mi presne chýbal a neskutočne ladí s mojim lakom od Catrice.
A to bolo čo som chcela povedať, zbožňujem môj kašmírový sveter a moju izbu.

Dúfam, že ste z tohto čítania nesfialoveli nudou.
Možno častejšie a aj o inom, napríklad o Venuše v kožuchu.


krásny pondelok a nezúfajte, vonku je slniečko a už iba štyri dni a je piatok!
Julianna

1 komentár: